TDR 3-delige cirkelmaaier

TDR 3-delige cirkelmaaier

TDR 3-delige cirkelmaaier

De MAJOR TDR maaiers zijn, met hun werkbreedte van 4.9m en 6.1m, marktleider op het gebied van maaiers voor brede en grote terreinen. De gepatenteerde 3-puntsophanging zorgt ervoor dat de machine oneffenheden in het terrein moeiteloos volgt zonder te kort te maaien.

De messen roteren synchroon in tegengestelde richting met een overlap van 75mm en garanderen zo een perfecte afwerking. In kort gras zorgt deze maaier, net als een kooimaaier, voor een professionele gestreepte afwerking. De tandwielaandrijving maakt ook het maaien onder moeilijkere maaiomstandigheden mogelijk. De vleugels van de maaier zijn opklapbaar in een hoek van 90° waardoor de transportbreedte 2,5m is.

- Veilig transport door efficiënte ledverlichting
- Interne kegellagers bieden bescherming tegen vocht en vuil
- Standaard uitgerust met Walterscheid groothoekaftakas
- Afstandsbediening is optioneel
- Het achterste maaidek is afneembaar en kan onafhankelijk worden gebruikt
- De vleugels kunnen afzonderlijk worden bediend

TDR 3-delige cirkelmaaier - Kenmerken

Instelbare maaihoogte

Trillingsdempers bij de tandwielkasten

Groothoekaftakas met slipkoppeling.  Slipkoppeling op achterste maaidek

Stalen lagerhuizen bij de rollen

Verstelbaar trekoog

3-punts opgehangen maaidek

300/56-12ply gazon banden

Verlichting met waarschuwing lamp as

Afneembaar achterste maaidek


TDR 3-delige cirkelmaaier - Specificaties

Model TDR16000 TDR20000
Werkbreedte 4,90m 6,10m
Transportbreedte 2,53m 2,53m
kW 48-75 kW 56-90 kW
Toerental 540 540
Maaihoogte 10-150mm 10-150mm
Rotoren 8 10
Aantal messen 16 20
Gewicht 2260kg 2675kg
Snelheid 76m/s 76m/s
Capaciteit @ 11km/hr 11 min / 1 ha 9 min / 1 ha

TDR 3-delige cirkelmaaier - Fotogalerija

TDR 3-delige cirkelmaaier - Video

TDR 3-delige cirkelmaaier - Recensies van klanten

Mark Bijkerk (Drentse Tynaarlo)

Mark Bijkerk is directeur bij Bouma Sport en Croen in het Drentse Tynaarlo. Bouma gebruikt sinds zes jaar een Major TDR 20000 om sportvelden te maaien in vijf gemeenten in Drenthe, Groningen en Friesland. Vanwege meer werkbreedte en hogere transportsnelheid, kozen we voor een getrokken maaier in plaats van voor een zelfrijder. Het eerste jaar maaiden we met een zeven-delige Ransomes-kooimaaier, die machine bleek onvoldoende bestand tegen het vele transport over ongelijke wegen. De Major rijdt dagelijks zo'n 150 tot 200 kilometer en heeft veel te verduren.  De maaikwaliteit van de Major is naar wens. We hebben de achterste rollen laten vervangen door zwenkwielen, zodat de machine ook nat gras goed lost. Vorig jaar maaiden we in het hoog-seizoen tweemaal per week 55 tot 60 velden. 120 velden met één machine dus. Nu maaien we 80 tot 90 velden die we straks ook tweemaal per week gaan maaien. Daarom hebben we een tweede TDR 20000 gekocht.

...

Meer informatie >>
Ronnie Beene and Harry Hallink (Gemeente Almelo)

Gemeente Almelo voert alle groenonderhoud uit in eigen beheer. Naast vijf frontcirkelmaaiers, hebben ze daarvoor een Major TDR 20000. Ronnie Beene is materiaalbeheerder, Harry Hallink maait wekelijks drie dagen met de TDR.

Dit is het vierde seizoen voor onze Major. We kozen voor een getrokken machine zodat we de trekker ook kunnen inzetten voor de glad- heidsbestrijding. De Major scoort vooral op degelijkheid, maaibeeld en dankzij de rollen op bodemvolging.

...

Meer informatie >>
Rick Roosenhoff

Op een priveterrein in Waalre, maait Rick Roosenhoff met een Major TDR 20000. Roosenhoff is terreinbeheerder en maait wekelijks vier tot vijf met de machine. Dit is het tweede seizoen dat we met deze Major maaien. We kochten de machine vorig jaar en die had er toen al een seizoen opzitten. We waren op zoek naar een cirkelmaaier met capaciteit en een goed maaibeeld. Capaciteit heeft de Major zeker, het veld is 4,5 hectare groot en dat - kan ik prima maaien binnen een uur.  Voor het kleinere maaiwerk, gebruiken we dan ook een kooimaaier. We wilden voor de grote velden echter een cirkelmaaier hebben, omdat paarden hier wel eens ijzers verliezen en die veroorzaken aan een kooimaaier veel meer schade dan aan een cirkelmaaier. Maaien bij nat weer mijd ik, om grasproppen te voorkomen.  De machine is bijzonder makkelijk te bedienen.Tot slot vind ik de service super. Johannes Ballast is vrij-wel altijd bereikbaar en onderdelen zijn snel geleverd.

...

Meer informatie >>
Michael Irlam, Stobart Polo Club

Ik was in eerste instantie sceptisch over wat de roterende messen in vergelijking met de rollen zouden doen. Maar na het zien van de resultaten bij andere gebruikers was ik overtuigd dat dit ook voor ons de beste maaier is. Ik waardeer vooral de rollen voor en achter, die zorgen voor zowel goede nivellering als voor een mooie gestreepte afwerking

...

Meer informatie >>